Bilgi Paylaşıldığında güzeldir

6 Şubat 2016 Cumartesi

Areste sitep motor çalışma prensibini anlamak


 Bugünün konusu step motor kontrolü ile ilgili.Adım motorları genellikle iki tiptir ve bu ikisi arasındaki ana fark, bunları kontrol etmek için kullanılan tel sayısı.Çoğunlukla step motorlar onları kontrol etmek için 6 telli kullanmak ama  onları kontrol etmek için 4 telli olanları var. Bugün 6 kablolu step motor üzerinde bir göz atacağız.
Step motor, biz voltaj çıkardığınızda biz onlara gerilim kaynağı zaman polarize ve depolarize olur . Bu elektromıknatıslar bir stator olarak hareket ve bir tarafa doğru rotor çeker  motor hareket başlar  o zaman diğer tarafı mıknatıslayarak hareket sürekliliği sağlanır.
Aşağıda bu bölünmüş var olan parçalardır Proteus öğretici adımlarına göz atacağız. 

  • Bu devre sadece amaçları anlamak içindir. Stator mıknatıslamak motor rotor  stator doğru çekmek ve hareket başlayacaktır 
  • Görüntülerin aşağıdaki seride, motorun saat hareketi göstermiştir.
  • Her şeyden önce, aşağıda iki bileşeni  Proteus çalışma alanında kütüphaneden ekleyin


Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi şimdi devre tasarımı yapın:





  • Eğer görüntü yukarıdaki dizisinden gördüğünüz gibi ben saat yönünde voltaj ediyorum Şimdi, motor saat yönünde hareket ediyor.
  • Ben uygulanan gerilim sırasını tersine çevirmek Şimdi, eğer motorun aynı zamanda yönünü tersine çevirmek ve saat yönünün tersi yönde hareket edecektir.
  • Motorun hızı bu sıralı gerilimlerin hızına bağlı olacaktır. Eğer gecikme ile bu gerilimleri uygulamak, motor yavaş hareket edecek ve onları hızlı ve sürekli motorun oldukça hızlı yani devir artacak 




Kaynak:





0 yorum: