Bilgi Paylaşıldığında güzeldir

15 Mart 2013 Cuma

16F84A-ULN2003A STEP KONTROL DEVRESİ


       5.Pin (-)  14pin (+) (7805 alınan voltajla beslenen sabit )      4.pine (+)  Mutlaka olacak bir önceki devrede besleme gösterilmişti.

Proteus ve hex dosyası Download

Step Motorun  Nasıl  Sürülür
Darlington bağlantı tipi transistör bobin sürücü için kullanılır. Darlington bağlantı için olduğu gibi, transistörler 2 aşamada seri olarak içine bağlanır

Step Motor Hız Kontrol Devresi
Bu motorun dönme hızını kontrol devresidir. 
RB7 H seviye olduğunda TR1 koşulu ON olur. 
Bu durumda, kondansatör kenarlarının her iki transistör ve kapasitör geriliminin C1 akım elektrik yükü yaklaşık 0 V olur. 
RB7 bir L seviyede olduğu zaman, transistor durum kapalı hale gelir. Bu durumda, C1 kapasitörü içine VR1 ve R4 ile elektrik akımı ve kondansatör şarj başlar. Kapasitörün kenarlarının her iki gerilim şarj yapıldığı gibi kademeli olarak yüksek olur. 
Kondansatör gerilimi RB5 tarafından tespit edilir. PIC kesmeleri motor kontrol yazılımı RB7 L düzeyini ve RB5 yaptıktan sonra RB5 kontrol kadar H seviyesi olur. VR1 küçük değerini alırken, kondansatör şarj süresi kısadır ve motor kontrolü hızlı olur. VR1 büyütme sırasında motor kontrol yavaş olur. Hız kontrol aralığı kondansatör değerini değiştirerek değiştirilebilir.
16f84A Başlangıç ve Durdurma (Start and Stop)
Osilatör Devresi
Devresinin  yüksek hızlı çalıştırma ihtiyacı yoktur, çünkü 4-MHz rezonatör kullanılır.
Güç Kaynağı Devresi
Bu devrenin amacı step motor gücü 5V daha fazla olduğunda 5V la çalışan  PIC'i bu  besleme geriliminde tutmaktır. 
Bu  PIC'e uygulanan gerilim nedeniyle regülatörünün gerilim düşüşü 5V daha az hale gelir. Çalışma voltajı aralığı 2V dan 5.5V olan PİC 'i Korumak gerekir









0 yorum: